Govedorejci

 
Shopping cart (0 izdelkov) - 0,00 €

Vaša košarica je prazna

PORTA BHB, LISTIČI ZA UGOTAVLJANJE KETONSKIH TELES V MLEKU, 25 LISTIČEV

Več pogledov

PORTA BHB, LISTIČI ZA UGOTAVLJANJE KETONSKIH TELES V MLEKU, 25 LISTIČEV

Bodi prvi, ki bo pokomentiral izdelek

PORTA BHB je hitri test za ugotavljanje ketonskih teles v mleku.


Z njim ugotavljamo in spremljamo pojav klinične in subklinične ketoze pri kravah molznicah.


Lonček s 25 tesnimi lističi.


Navodilo za uporabo: listič pomočite v mleko. Izvlecite listič, otresite odvečno mleko, počakajte 1 minuto, nato odčitajte rezultat.


Primerjajte barvo dobljeno na lističu z barvo skalo, ki je prilepljena na tubo.


Shranjevanje: Na temperaturi od 2 do 25 °C (v hladilniku se rok trajanja podaljša).

Zaloga: Na zalogi

brez DDV: 59,30 € z DDV: 72,35 €
ALI

Podrobno

Sestava: Vsaka tuba vsebuje 25 diagnostičnih lističev.

Navodilo za uporabo: V primeru, da ste pred uporabo hranili mleko ali testne lističe v hladilniku, le to pred uporabo vzemite iz hladilnika in počakajte, da se ogreje na sobno temperaturo. Na podlago nanesite majhno količino mleka. Če ja mleko nekaj časa stalo, ga pred izvajanjem testa pretresite. Izvlecite en testni listič in tubo zaprite. Listič za 3 sekunde pomočite v mleko. Izvlecite listič in z njega otresite odvečno mleko. Počakajte 1 minuto, nato odčitajte rezultat tako, da primerjate barvo dobljeno na lističu z barvno skalo, ki je prilepljena na tube. V primeru, da je reakcija sumljiva, se morate odločiti na osnovi anamneze in klinične slike. Najprej morale upoštevati simptome na osnovi katerih je postavljen sum na ketozo oz. ali je ketolaktacija povzročena zaradi napak pri hranjenju živali (npr. slabo fermentirana travna silaža).

Opozorilo: Neodprte tube, primerno skladiščene pri temperaturi od 2 do 25 °C, se lahko koristijo 1 leto od datuma proizvodnje. Priporočamo shranjevanje v hladilniku, če je le-to mogoče. V tem primeru tubic ne odpirajte, preden se lističi ne ogrejejo na sobno temperaturo. Terenskim veterinarjem priporočamo, da ga shranjujejo v hladilni torbi s primerno temperaturo. Ne dotikajte se testnega lističa na delu, kjer je nanesen reagent, niti ga ne izpostavljajte ekstremnim atmosferskim vplivom, kakor tudi ne laboratorijskim plinom.


Predlogi za izvajanja testa:Mleko za preiskavo je lahko odvzeto v kateremkoli obdobju laktacija. V primeru, da se test izvaja v isti čredi kontinuirano, morajo vzorci mleka biti odvzeti vedno ob istem času, npr. zjutraj. V kolikor se test ne more izvesti takoj po molži, je potrebno mleko shraniti v hladilnik in ga neposredno pred testom segreti na sobno temperaturo. Ne priporočamo dodajanja nobenih konzervansov (npr. boma vode). Katerakoli maščoba, ki pride v stik z delom lističa, na katerega je nanesen reagent, lahko interferira s končnim rezultatom in s tem oteži odčitavanje. Odčitavanje kolostruma je prav take oteženo. Ko smo listič vzeli iz pakiranja, je test potrebno opraviti v čim krajšem času. Svetloba za odčitavanja naj bo čim boljša. V kolikor se pokažejo različne barvne nianse na koncu ali sredini reagentnega polja, se upošteva obarvanost v centraInem delu reagentnega polja.


Shranjevanje: Na temperaturi od 2 do 25 °C.

Rok trajanja: lot in rok uporabe sta odtisnjena na primarni ovojnini. Izkušnje kažejo, da se rok trajanja lahko podaljša za 2 leti, vendar samo v primeru, da ja bil izdelek hranjen v embalaži in v hladilniku.


Proizvajalec: PortaCheck, Inc., Moorestown, NJ, USA


Koncentracija BHB v mleku:

  • Ocena 0-99 µmol/L negativno (-)
  • 100- 199 µmol/L sumljivo (+/-)
  • 200- 499 µmol/L pozitivno (+)
  • 500 µmol/L močno pozitivno (++)
Po obliki Ne
Živalska vrsta Govedo
Način uporabe Ne
Po indikacijah Ne
Po težavah Obporodna obolenja
Po skupini Ne
Po proizvajalcih Ne

Uporabite presledek za ločevanje med oznakami. Za fraze uporabite enojne narekovaje (').


Napišite svoje mnenje

Komentirate izdelek: PORTA BHB, LISTIČI ZA UGOTAVLJANJE KETONSKIH TELES V MLEKU, 25 LISTIČEV